top of page
pexels-lukas-577210-gradient.jpg
fwd.png
Energy Routing

Met ‘Energy Routing’ gaan we samen nog een stap verder. We gebruiken data om intelligent met energie om te gaan en er ‘commando’s’ aan te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan de aansturing van warmtepompen op basis van het actueel geproduceerd vermogen. Energie van het net of zelf geproduceerd? Energievraagbeheer of Energy demand management, we zetten er slim op in!

Case - DTplan HQ

Met 'Energy Routing' gaan we in de tandem DTplan - Oktow, nog een stap verder dan het louter in kaart brengen van data of programmeren. We gebruiken de data om intelligent met energie om te gaan en er ook commando's aan te koppelen.

 

Intern hebben we een opstelling waarbij we onze kennis van hardware combineren met de kracht van slimme software. De site is voorzien van twee duo laadpalen. De laadpalen worden gevoed door ofwel de batterij aangesloten op de zonnepanelen, of door netstroom. Onze Oktow Energy Routing Software bepaalt op elk moment van de dag de bron. De keuze die ons systeem maakt, gebeurt op basis van de opgewekte zonne-energie, de capaciteit van de batterij én de ogenblikkelijke prijs van de netstroom. Daarnaast zijn goed gedefinieerde assets cruciaal. Ontvangen we van onze energieleverancier het commando om af te schakelen bij een hoog tarief? Dan wordt de energie in de batterij aangesproken voor de laadpalen, de klimatisatie en het productieatelier. Het omgekeerde is uiteraard ook waar.

 

De case houdt niet alleen rekening met de energietransitie van vandaag, maar legt meteen ook enkele actuele topics bloot. Hoe gaan we als bedrijf, maar ook als particulier slimmer om met volatiele energieprijzen? Wat is de invloed van de elektrificatie van ons wagenpark? Waarom blijft het (fiscaal) interessant om energie non-stop te monitoren en managen?

Schermafbeelding 2024-02-22 210710.png
Ik wil hierover meer weten!

We nemen binnenkort contact met je op!

bottom of page