top of page
pexels-bongkarn-thanyakij-3740390-gradient.jpg

Whitepaper

Breng uw energie(kosten) in beeld

Als financieel verantwoordelijke, bedrijfsleider of aankoper wil je zicht hebben op de verschillende werkingskosten van het bedrijf maar ook op de rendementen van investeringsprojecten om deze kosten terug te dringen. De energiekost is hierin een belangrijk onderdeel

Ontwikkeling Energieverbruik & CO²-emissie Radboud Universiteit

Door verschillende investeringsprojecten in de energie infrastructuur kon het gas- en elektriciteitsverbruik sterk gereduceerd worden.

Deze reductie herhaalt zich ieder jaar, een kosten besparing die duidelijk zichtbaar wordt als men de energiebesparingen visualiseert samen met de energiekost.

Eenmaal historische data beschikbaar is en de kostenbesparingen duidelijk zijn kan men ook simuleren wat het kostenplaatje zal worden in de toekomst. Hier ziet men dat ondanks een sterke stijging van de energieprijs de energiekost onder het niveau van de nulmeting in 2012 blijft.

Ontwikkling Energiekosten RU
shake-gradient.png
Conclusie

Meten, data verzamelen, verbruiken visualiseren en investeringen analyseren is niet enkel nuttig om de impact van bedrijven op het milieu te beperken maar ook om de bedrijfsvoering te ondersteunen en kosten te besparen.

Download de volledige whitepaper:

Meer weten? Een afspraak inplannen?

Contacteer xavier@oktow.be

bottom of page