top of page
pexels-bongkarn-thanyakij-3740390-gradient.jpg

CASE

AZ Kabel

Het bedrijf spitst zich toe op het verwerken van kabelafval. Daarvoor beroepen ze zich op enkele 'lijnen' die het koper scheidt van alle restafval. Dit zijn grootverbruikers en dus is het vanzelfsprekend dat deze worden gemeten zodoende kunnen ze worden geanalyseerd.
Maar het gaat verder dan dat.
Wat verbruikt zo'n lijn ten opzichte van de energieprijs en ten opzichte van de opbrengst van het koperresidu? Hoeveel draaiuren zijn er nodig voor het verwerkte tonnage afval?

Om die vragen te beantwoorden werd in samenwerking met AZ Kabel een intuïtieve tool, lokaal op de controller, ontwikkeld zodat de arbeiders die instaan voor de bediening van de machines de nodige parameters kunnen ingeven.
Ze selecteren het type kabel en vullen het tonnage (kg) in dat zal worden verwerkt.
Op basis van de actuele stroom (van één of meerdere elektrische meters) zal de draaitijd van de lijn worden berekend.
Eens alle kabelafval verwerkt is worden de gegevens verzonden richting de database van AZ Kabel zodat verdere analyse kan gebeuren.

Alle metingen zijn verspreid over twee verdeelborden, respectievelijk voorzien van een WAGO PFC100/PFC200.
Alle informatie qua import en export energie wordt gepusht met MQTT naar ons Oktow Data Platform & met SQL naar de database.
De informatie omtrent de verwerking van de lijnen wordt met SQL gepusht naar de database.

Vooruitstrevende klanten die de visie van Oktow delen inzake het activeren van data, dat zorgt voor deugddoende integraties!

IMG_20210823_153824.jpg
eniris.jpg
per volume.jpg

Dashboard AZ-Kabel

Oktow Data Platform

Meer info: www.azkabel.be

bottom of page